30 Nisan 2019 Salı

Hindistan Cevizi Tozu


Hindistan Cevizi Tozu

Hindistan Cevizi Tozu, doğal besinler arasında bulanan Hindistan cevizinin öğütülmesi ile yapılan ürene verilen isimdir. Hindistan cevizinin insan vücuduna sayısız bir çok faydası bulunmaktadır. Asırlardan beri hastalıkların tedavisi için kullanılmakta olan Hindistan cevizi ilk olarak hint evlerinde kullanılmıştır ve günümüzde de kullanımı devam etmektedir. Hindistan cevizi en fazla Hindistan' da yetiştirilmektedir. Çok fazla çeşidi bulanan bu ceviz türü yetiştiği bölgeye göre yapısında ve renginde değişiklik gösterir. Dış kısmı kahverengi bir özellik gösteren Hindistan cevizinin yetişmemiş haldeki rengi ise yeşildir. İçerisi ise beyaz yenilebilir bir yapı bulunmaktadır. Bunun yanı sıra içerisinde bir miktarda su bulunmaktadır. Bu suda sağlık açısından oldukça faydalıdır. Uzmanlar, hamile bayanların Hindistan cevizi içerisinde bulanan sıvıyı tüketmelerini tavsiye etmişlerdir. Karbonhidratlar açısından oldukça zengin olan Hindistan cevizi içerisinde doymamış yağlar bulunmaktadır. Lif bakımından da oldukça zengin bir yapıya sahip olan bu ceviz türünün bol miktarda protein içerdiği de bilinmektedir. Bunun yanı sıra nisasin, pantotenik asit, piridoksin, riboflavin, tiamin, C vitamini, E vitamini ve K vitamini bakımından da oldukça zengin bir yapıya sahiptir.

Hindistan cevizi tozu faydaları
  • Çeşitli kek, pasta ve yemeklerin içinde kullanılmakta olan Hindistan cevizi tozu tam bir lif deposudur. Diyet lifini içerisinde yüksek miktarda bulunduran Hindistan cevizi glikoz salgılanmasını yavaşlatarak enerjiye dönüştürmeye yardımcı olur.
  • Psikolojik sorunlar ve stres gibi rahatsızlıkları bulunanlara karşı büyük bir faydası bulunmaktadır.
  • Kandaki insülin salgılanmasını azaltmaktadır. Bu nedenden dolayı diyabet hastalarının Hindistan cevizi tüketmelerinde fayda vardır.
  • Sindirim sistemi rahatsızlıklarına karşı faydalı bir besindir. Sindirim sisteminde meydana gelebilecek rahatsızlıkların tedavisi için büyük bir fayda sağlayan bu ceviz tozu kabızlık ve ishal sorunları içinde oldukça etkilidir.
  • Bağırsakların iyi bir şekilde işlevini yapmasına yardımcı olmaktadır. İçerisinde bulunan yüksek miktarda ki lifler sayesinde emilimi kolaylaştırır ve emilin daha sağlıklı bir şekilde yapılmasına yardımcı olur.
  • Mide bulantısı ve kusma şikayetleri olanlar için oldukça faydalıdır.
  • Hindistan cevizi tozu içerisinde bulanan kinetin ve trans zeatin kanser hastalıklarına karşı koruma sağlamaktadır. Ayrıca bu maddelerin yaşlanmayı yavaşlattığı da bilinmektedir.
  • Vücuda etki eden virüs ve bakterilere karşı savaş açar. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.
  • Ayrıca idrar yolu enfeksiyonu, bronşit, boğaz enfeksiyonları ve benzeri hastalıklara karşı oldukça faydalı bir özelliğe sahiptir.
  • Kilo şikayeti olanların bu ceviz tozunu tüketmesinde fayda vardır. Karış boşluğunda bulunan fazla yağların eritilmesine yardımcı olur. Ayrıca karın bölgesinde bulunan yağların neden olduğu hastalıkların tedavisi içinde kullanıldığı bilinmektedir.
  • Yorgunluk belirtilerini ortadan kaldırır. Vücuda enerji veren Hindistan cevizi tozu beynin zinde olmasına da fayda sağlamaktadır.
  • İçerisinde bulunan maddeler epilepsi hastalığına karşı da oldukça faydalı bir yapıya sahiptir. Ayrıca çocuklarda meydana gelebilecek epilepsi nöbetlerini ve şiddetlerini azaltmaya yardımcı olur.
  • Hindistan cevizinin içerisinde bulundurduğu laurik asit özellikle çocuklar için büyük bir fayda sağlamaktadır.
  • Hamile bayanların bu ceviz tozunu kullanmaları oldukça önemlidir. Annenin yanı sıra bebeğinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olarak hastalıklara karşı vücudun dirençli yapı kazanmasına fayda sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En Çok Okunan Yazılar